image.jpg

Derginin Adı: INTERNATIONAL JOURNAL OF EARLY CHILDHOOD SPECIAL EDUCATION
Cilt: 2011/3
Sayı: 1
Makale Başlık: Yönetici işlev bozukluklarının tanılaması, değerlendirmesi ve erken müdahalesi konusunda vaka çalışması
Makale Alternatif Dilde Başlık: Case study of the identification, assessment and early intervention of executive function deficits
Makale Eklenme Tarihi: 22.01.2015
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Müdahale ne kadar erken başlarsa, bir problemin iyileştirilme olasılığı o kadar fazla olduğu için eğitimciler müdahale ihtiyacı olabilecek küçük çocukların tanılanması ihtiyacını fark etmektedirler. Çocukların başarılı öğrenciler haline gelmelerine yardımcı olmaya başlamak için öğretmenlere öğrencileri hakkında zamanında ve yeterli bilginin sağlanması mecburdur. Yönetici işlevler bir çocuğun zihinsel ve sosyal-duygusal/davranışsal işlevinde önemli bir rol oynamaktadır; dolayısıyla erken tanı ve müdahalenin önemi de. Erken tarama, değerlendirme ve müdahale ile çocuğun uzun dönemli başarısını, işlevsel bağımsızlığını ve sosyal-duygusal/ davranışsal zorluklarını iyileştirme potansiyeli daha fazla olmaktadır. Bu makale vaka çalışması ile yönetici işlevsel bozuklukların tanılama, değerlendirme ve müdahalesi üzerine odaklanmaktadır.
Alternatif Dilde Özet: Educators recognize the need to identify young children who may require intervention because the sooner intervention is initiated, the greater the possibility for remediating a problem. It is imperative that teachers be provided with timely and sufficient information about their students in order to begin to help child become successful learners. Executive functions play a fundamental role in a child’s cognitive and social-emotional/behavioral functioning; hence the importance of early detection and early intervention. Through early screening, assessment and intervention, there is greater potential to enhance a child’s long-term achievement, functional independence, and social-emotional/behavior challenges. This article focuses on the identification, assessment, and intervention of execution function deficits through a case study.

PDF Formatında İndir

Download PDF