image.jpg

Derginin Adı: Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt: 2012/1
Sayı: 2
Makale Başlık: MÜZİK BÖLÜMÜNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN AİLE PROFİLLERİ VE MESLEK TERCİHLERİNDE AİLENİN ROLÜ : KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖRNEĞİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 27.05.2015
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Sahip olduğumuz bütün özellikler, doğuştan getirilen özelliklerin çevre ile etkileşiminin ürünüdür. Ancak, bazı özelliklerin oluşumunda çevrenin etkisi diğerlerine oranla daha fazla olabilir. Çevre denince de ilk akla gelen, en yakın ve doğal çevremizi oluşturan ailedir. Hiçbir ailenin çocuğunu bilinçli olarak yanlış yönlendirebileceği düşünülemez. Ancak çocuğun sağlıklı bir ortamda gelişimini sağlayabilmek için, öncelikle aile fertlerinin kendi davranış biçimleri üzerinde bilinçlenmelerini gerekli kılar. Bu durumun öğrencinin akademik ve kültürel gelişiminin yanısıra mesleki tercihlerini de etkilediği görülmektedir. Araştırmanın amacı, Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzik Bilimleri Anabilim Dalı’nda okuyan öğrencilerin aile profillerini ve meslek tercihlerinde ailenin rolünü ortaya koymaktır. Araştırmanın çalışma evrenini, Kırıkkale Üniversitesi GSF Müzik Bölümü Müzik Bilimleri Anabilim Dalı öğrencileri, ömeklemini ise 2011-2012 akademik yılında öğrenim gören 120 öğrenci oluşturmaktadır. Veriler, araştırmacı tarafından hazırlanan anket yoluyla toplanmış, cevaplardan elde edilen bulgular, frekans (f) ve yüzde (%) dağılımlarına bakılarak yorumlanmıştır. Araştırmanın sonucunda; ülkemizde bireylerin meslek tercihlerini belirleme aşamasında özellikle aile etkisinin beklenen seviyede olmadığı gözlenmiştir. Anahtar Sözcükler: Müzik, Aile Profili, Meslek Tercihi, Ailenin Rolü.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF