image.jpg

Derginin Adı: Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt: 2011/1
Sayı: 2
Makale Başlık: BEYNE DAHA UYGUN BİR ÖĞRENME ORTAMINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İNGİLİZCENİN YABANCI DİL OLARAK ÖĞRETİLMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 27.05.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bu çalışma Üniversite öğrencilerinin klasik sınıflarından farklı olarak beynin fiziksel ve psikolojik olarak daha rahat bir eğitim ortamına uyacağı bir sınıfta İngilizce öğrenmelerinin faydalarını sorgulamayı amaç edinmektedir. Araştırma 2004-2005 akademik yılında Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmada model olarak ön-test son-test kontrol gruplu desen kullanılmıştır. Sonra, daha önce oluşturulmuş olan beyne daha uygun bir sınıf ortamında denek grubuna İngilizce öğretilmiştir. Kontrol grubu İngilizceyi geleneksel üniversite sınıfında öğrenmiştir. Altı hafta sonra her iki gruba son test uygulanmıştır. Araştırmanın sonucunda beyne daha uygun öğrenme ortamında İngilizce öğrenen denek grubunun akademik başarı düzeyinin geleneksel sınıfta İngilizce öğrenen kontrol grubundan daha yüksek olduğu ortaya çıkmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF