image.jpg

Derginin Adı: Yükseköğretim Dergisi
Cilt: 2014/4
Sayı: 1
Makale Başlık: Gelişmiş laboratuvar becerileri modeli ve Libya Omar Al-Mukhtar Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri dersine uygulanışı
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 15.05.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bu makale, Libya'daki Omar Al-Mukhtar Üniversitesi, Fen Fakültesi bünyesinde yer alan Bilgisayar Bölümü'nde okul temelli öğrenim (OTÖ) ve laboratuvar temelli öğrenim (LTÖ) arasındaki beceri mevcut beceri boşluğuna yönelik tespitleri sunmaktadır. Yazarlar, öğretim görevlileri, laboratuvar görevlileri ve öğrenciler tarafından doldurulan bir anket geliştirmişlerdir. Amaç, OTÖ faaliyetleri esnasındaki öğrenci becerileri ile LTÖ oturumlarında ihtiyaç duyulanlar arasındaki boşluğa yönelik paydaş algılarını keşfetmekti. Anket, bilişsel, psikomotor ve duygusal olmak üzere üç öğrenim alanına ilişkin becerilere odaklanmıştır. Bulgular, iki önemli IT becerisi ve grup çalışma becerisi boşluğu bulunduğunu ve geri kalanlarında materyal eksikliği, alıştırmaları yapmak için gerekli teorik konuları anlama eksikliği, IT alanına sınırlı erişim, geliştirme aşamalarında eksiklik, zayıf müfredat incelemesi ve uygulamalı görevlerle teorik içerik arasında sınırlı bağlantılar bulunduğunu göstermektedir. Yanıtların kantitatif ve kalitatif analiziyle elde edilen sonuçlar, laboratuvar oturumları için gerekli uygulamalı ve sosyal becerilerden oluşan bir LTÖ beceri modeli geliştirmekte kullanılmıştır. Önerilen bu model, öğrencinin öğrenim ve tatmin kalitesini artıracak yardımcı öğretim ve öğrenim faaliyetlerini ve materyallerini tasarlamakta ve geliştirmekte kullanılacaktır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)