image.jpg

Derginin Adı: Kastamonu Üniversitesi Kastamonu Eğitim Dergisi
Cilt: 2015/23
Sayı: 2
Makale Başlık: PROJE TABANLI ÖĞRENME YAKLAŞIMININ ÖĞRENCİLERİN İSTATİSTİKSEL OKURYAZARLIK SEVİYELERİNE ETKİSİ: MERKEZİ EĞİLİM VE YAYILIM ÖLÇÜLERİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 5.05.2015
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Bu çalışma ile proje tabanlı öğrenme yaklaşımının öğrencilerin merkezi eğilim ve yayılım ölçülerine yönelik istatistiksel okuryazarlık seviyelerine etkisinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Bu amaçla bir veri toplama aracı geliştirilmiştir. Yarı deneysel çalışma yönteminin benimsendiği çalışmada, deney grubunda proje tabanlı öğrenme, kontrol grubunda ise geleneksel yaklaşım etkinlikleri yürütülmüştür. Geliştirilen veri toplama aracı gruplara uygulama öncesi ve uygulama sonrası uygulanmıştır. Elde edilen tüm ham puanlar Rasch analizi yapan Winsteps 3.72 modelleme programı ile lineer puanlara dönüştürülmüş ve lineer puanlar ile ANCOVA analizi yapılmıştır. Uygulama öncesi ve sonrası istatistiksel okuryazarlık seviyeleri kişi madde haritaları ile ortaya konmuştur. Ayrıca deney grubunda yapılan mülakatlar nitel olarak değerlendirilmiştir. Elde edilen bulgulara göre proje tabanlı öğrenme yaklaşımının öğrencilerin merkezi eğilim ve yayılım ölçülerine yönelik istatistiksel okuryazarlık seviyelerini arttırdığı sonucuna varılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF