image.jpg

Derginin Adı: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DERGİSİ
Cilt: 2014/33
Sayı: 2
Makale Başlık: The Effects of Writing Activities Prepared Considering the 8th Grade Students’ Cognitive Levels into Consideration upon their Writing Skill Success
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 3.05.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Öğrencilerin yazma becerisine olan ilgilerini arttırmak ve başarı oranlarının yükseltilmesi amaçlanan bu çalışmada bilişsel yaklaşım kullanılmıştır. Amasya Suluova Bolat İlköğretim Okulu’nda 12 hafta süren öğretim etkinliğinde 24’er kişilik iki sınıf deney ve kontrol grubu olarak oluşturulmuştur. Kontrol grubu ile öğretmen kılavuz kitabında öngörülen geleneksel yöntemler kullanılırken, deney grubu ile bilişsel yönteme göre aktiviteler düzenlenmiş ve uygulanmıştır. Çalışmanın en başında her iki gruba da araştırmacı tarafından hazırlanan İngilizce Yazma Becerileri Testi ön-test olarak uygulanmış, fakat iki grup arasında önemli bir farka rastlanmamıştır. Ancak 12 hafta süren öğretme etkinliğinin sonunda deney grubu sontest sonuçlarının kontrol grubununkine göre daha başarılı olduğu saptanmıştır. Ayrıca, çoğu zaman öğretmenler tarafından zaman alıcı olarak görülen ve öğrenciler tarafından zor olarak nitelendirilen bu becerinin bilişsel yöntemlerle öğretilmesinden dolayı deney grubunda hem beceriye hem de derse olan ilgi artmıştır. Bundan dolayı, öğretmenlerin öğrencilerine yazma becerisini kazandırırken bilişsel gelişimlerini dikkate almaları ve bilişsel yöntem kullanmalarının hem öğrencilerinin yazma gibi üretimsel bir becerideki başarıyı hem de derse olan ilgi ve motivasyonu arttıracağı düşünülmektedir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF