image.jpg

Derginin Adı: Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2014/1
Sayı: 28
Makale Başlık: Eğitim Fakültesi BÖTE Son Sınıf Öğrencilerinin Okul Deneyimi Ve Öğretmenlik Uygulaması Derslerinde Karşılaştıkları Sorunlar
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 30.04.2015
Okunma Sayısı: 5
Makale Özeti: Nitelikli öğretmen yetiştirmek eğitimin kalitesini artırmak için çok önemli bir hedeftir. Günümüzde öğretmen yetiştirme görevini eğitim fakülteleri üstlenmektedir. Her meslekte olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de hizmet öncesinde mesleklerini tanımak ve pratik kazanmak için gerçekleştirilen Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması dersleri bulunmaktadır. Bu derslerin amaçları işlevsel olmasına rağmen uygulamada karşılaşılan bazı sorunlar göze çarpmaktadır. Bu çalışmada Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) öğretmen adaylarının Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması derslerine yönelik görüşleri nitel araştırma yöntemlerinden “Durum Çalışması” ile incelenmiştir. Araştırma sonucunda uygulama okullarının uzak olması, okulda bulunma süresinin okula göre değişkenlik göstermesi, koordinatör öğretim üyeleri tarafından yeterli danışmanlık sağlanmaması, uygulama öğretmeninin öğrencileri belirlenen amaçların dışında görevler vermesi, uygulamaların ortaokul yerine meslek liselerinde yapılıyor olması gibi sorunlar ortaya çıkmıştır. Bu çalışmada ulaşılan sonuçların ileride yapılacak öğretmen yetiştirme programlarının iyileştirilmesi ve staj uygulamalarının yürütülmesi çalışmalarında dikkate alınması umulmaktadır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF