image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2011/12
Sayı: 1
Makale Başlık: Karma Sınıflarda Öğretim Teknolojileri Destekli Farklılaştırılmış Öğretim ve Yapılandırmacı Yaklaşım
Makale Alternatif Dilde Başlık: Differentlated Teaching and Constructive Learning Approach by The Implemetation of ICT in Mixed Ability Classrooms
Makale Eklenme Tarihi: 12.05.2011
Okunma Sayısı: 36
Makale Özeti: Bu araştırma, öğretmenlerin, farklılaştırılmış öğretimi etkili bir şekilde gerçekleştirebilmek için eğitim ve bilişim teknolojilerini ne kadar etkili kullandıklarını, ne tür etkinlikler yaptıklarını ve bu konuda karşılaştıkları sorunların neler olduğunu saptamak amacıyla, tarama modelinde tasarlanmıştır. Bilim ve teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler eğitim sisteminde de önemli değişmeler yaşanmasına neden olmaktadır. Sürekli değişen ve gelişen dünya, yenilikleri ve gelişmeyi kavrayan, bununla birlikte kendi sorumluluklarının farkında olan bireylere ihtiyaç duymaktadır. Modern hayatın yeni koşulları öğrenme an¬layışının değişmesini zorunlu hâle getirmiştir. Bu durum, bireylerin içinde yaşadıkları toplumun etkin bir üyesi olmasını, kendisine aktarılan bilgileri aynen kabul eden, yönlendirilmeyi ve biçimlendirilmeyi bekleyen değil, bilgiyi yorumlayarak anlamın yaratılması sürecine etkin olarak katılmasını zorunlu hale getirmektedir. Yapılandırmacı yaklaşım, öğrencinin öğrenme sürecinde aktif olduğu, kendi öğrenmesinin sorumluluğunu aldığı, kavramları kendi ön-bilgi ve öğrenme stillerine göre zihninde yapılandırdığı bir öğretim ortamı sunmaktadır. Çalışmanın sonuçları göstermiştir ki eğitim ve bilişim teknolojilerinin etkili kullananıldığı durumlarda farklılalaştırılmış öğrenme süreci daha etkili gerçekleşmektedir.
Alternatif Dilde Özet: The aim of this paper is to demonstrate the need for a genuine constructive implementation of information technology in teaching practices and outline how information and technology can enhance and add to the effectiveness of differentiated teaching in mixed ability classrooms by using screening model. Along with the rapid changes in the era of information and technology around the world, education must find the best ways of utilizing new technologies in learning process, targeting to add value for learning outcomes and promote independent learning for all students. Both differentiated teaching and the theory behind the creation and use of educational software is drawn from the constructive learning theory where each person construct its own body of knowledge in interaction with its environment based and combined with prior knowledge and dexterities. Findings of this study show that differentiated instruction occurs efficiently when teachers implement ICT effectively.

PDF Formatında İndir

Download PDF