image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2010/11
Sayı: 2
Makale Başlık: ÖgretmenÖğretmen Eğitiminde Bilgi Ve ve İletişim Teknolojileri Entegrasyonu: Bölüm 1—Mevcut Uygulamalar Ve ve Pedagoji DegişimiDeğişimi İçin Model Önerisi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 27.03.2011
Okunma Sayısı: 12
Makale Özeti: Bu çalışma kapsamında, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT)’nin öğretmen eğitimine entegrasyonu konusunda birbirleri ile baglantılı üç ayrı araştırma yapılmıştır. İki ayrı seri halinde sunulan bu çalışmalarla ilintili olarak, öğretmen eğitiminde BİT entegrasyonu konusuna yönelik görüş ve öneriler yer almaktadır. Burada sunulan birinci bölüm ilk iki araştırmayı kapsamaktadır. “Mevcut Uygulamalar” başlığı ile sunulan ilk çalışmada, öğretmen yetiştirme programlarında teknoloji entegrasyonu konusundaki mevcut eksiklikler ortaya konulmuş teknoloji becerileriyle donananmış yeni nesil öğretmenlerin yetiştirilmesinde kritik önemi olan üç faktör tartışılmıştır. “Teori” başlığı ile sunulan ikinci çalışmada, bu üç önemli faktörün öğretmen eğitimine nasıl entegre edilebileceğine ilişkin bir model önerisi sunulmuştur. Bu serinin ikinci bölümünde “Model Uygulaması” başlığını taşıyan üçüncü araştırmada, ilgili model önerisinin Amerika’daki bir üniversitede uygulanmasıyla elde edilen sonuçlar sunulmuştur.
Alternatif Dilde Özet: The authors conducted three distinct but interrelated studies regarding the integration of technology into teacher education and report from these studies in a two part set of articles where they discuss the theoretical grounding and the practical application of technology integration into teacher preparation. Part 1, presented here, reports from the first and second study. The first study, addressed in the section subtitled “Practice,” discusses shortcomings of existing teacher preparation practice, describing three critical elements that contribute to the comprehensive preparation of technology-proficient future teachers. The second study, discussed at "Theory," describes and analyzes one model for drawing these three components coherently together in a teacher preparation program. In the forthcoming Part 2 of this series, the authors report on a research project that applied this model at a university in the United States.

PDF Formatında İndir

Download PDF