image.jpg

Derginin Adı: Eğitim ve Bilim
Cilt: 2014/39
Sayı: 171
Makale Başlık: FeTeMM Eğitimi ve Alan Öğretmeni Eğitimine Yansımaları
Makale Alternatif Dilde Başlık: Introducing STEM Education: Implications for Educating Our Teachers For the Age of Innovation
Makale Eklenme Tarihi: 24.11.2014
Okunma Sayısı: 94
Makale Özeti: Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (FeTeMM) ülkemizin uluslararası ölçekte rekabet gücünün korunabilmesi için stratejik öneme sahiptir. Bu alanlarda uzmanlaşacak insan gücünü yetiştirmesi beklenen öğretmenlerimizin çağın gereklerine uygun şekilde eğitilmedikleri konusunda yoğun eleştiriler vardır. Bu makale ile FeTeMM eğitiminin kuramsal bir çerçeve etrafında tanıtılması amaçlanmıştır. Bu amaca yönelik olarak bütünleşik müfredat ve öğretmenlik bilgisi alanlarında ülkemizde ve dünyada yapılmış araştırmalar ile süregelen eğitim reform girişimleri incelenmiştir. Kavramlaştırılan modelin bir çıktısı olan fen ve matematik arasındaki etkileşime yoğunlaşıldığında, öğretmenlerimizin sadece uzman oldukları alanda öğretmenlik bilgisine sahip olmalarının ülkemizin ihtiyacı olan insan gücünü yetiştirmede yeterli olmayacağı sonucuna varılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Reforms in education of Science, Technology, Engineering, and Mathematics (STEM) disciplines have been particularly critical for the economic competitiveness of Turkey. There has been some criticism of the reforms at the teacher education level, claiming that Turkish teachers were not prepared to address the needs of their profession. The authors of this article introduced the STEM education model, which was designed with a critical investigation of the previous research on curriculum integration, STEM education, teaching knowledge, and Turkish educational reforms. By focusing on the interaction of mathematics and science, the model emphasized the importance of integrated teaching knowledge to successfully transition from the departmentalized model of teaching to an integrated model that promotes innovation.

PDF Formatında İndir

Download PDF