image.jpg

Derginin Adı: Eğitim ve Bilim
Cilt: 2014/39
Sayı: 175
Makale Başlık: Fizik Öğretiminde Kavram Yanılgılarının Giderilmesine İlişkin Laboratuvar Yöntemi ile Bilgisayar Simülasyonlarının Etkilerinin Karşılaştırılması
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 18.11.2014
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Bu araştırmada “Öğrencilerin kavram yanılgılarını gidermede bilgisayar destekli fizik öğretimi, laboratuvar destekli fizik öğretimi kadar etkili midir?” sorusuna cevap aranmıştır. Araştırma için “Kuvvet ve Hareket” konusu seçilmiştir. Araştırmanın örneklem grubunu Ankara-Altındağ Esenevler Anadolu Lisesi’nin 10. Sınıfında okuyan ve fen bilimleri alanında öğrenim gören 48 öğrenci oluşturmuştur. Araştırmada ön test-son test gruplu deneme modeli uygulanmıştır. Araştırma, rastgele sınıflardan oluşturulan deney ve kontrol gruplarıyla yapılmıştır. Araştırma verileri, ön ve son kavram yanılgısı testlerinden elde edilmiştir. Verilerin analizinde aritmetik ortalama, standart sapma ve t-testi kullanılmıştır. Çalışma sonunda; laboratuvar destekli öğretimin kavram yanılgılarını gidermedeki etkisi ile bilgisayar destekli öğretimin kavram yanılgılarını gidermedeki etkisi arasında, bilgisayar destekli öğretim lehine, anlamlı bir fark olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF