image.jpg

Derginin Adı: Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Cilt: 2011/9
Sayı: 9
Makale Başlık: ONARICI ADALET MODELİ ÇERÇEVESİNDE UZLAŞTIRMA VE ÇOCUK MAHKEMELERİNDE UYGULANMASI
Makale Alternatif Dilde Başlık: VICTOM-OFFENDER MEDIATION IN ACCORDANCE WITH THE PROVISION OF RESTORATİVE JUSTİCE MODEL AND IMPLICATION ON JUVENILE COURTS
Makale Eklenme Tarihi: 31.10.2014
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bu çalışmada, onarıcı adalet modeli çerçevesinde uzlaştırma ve uzlaştırmanın çocuk mahkemelerinde uygulanmasının ayrıntılı olarak incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu araştırma ile yapılan kanun değişikliklerinde uzlaştırmanın kapsamının suça sürüklenen çocuklar bakımından daraltması, uzlaştırmacının nitelikleri, uzlaştırmacının eğitimi ve atanması konularında yürürlüğe konan yönetmelik, uzlaştırma müessesesinin alt yapısı gibi konularda derinlemesine incelemeler yapılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: This Research aims to determine the faults and lacks of the victom-offender mediation implications on juvenile courts in accordance with the provision of restorative justice model. The research contains circumcstantial acquirements about restricting the extent of victom-offender mediation for juveniles, the Regulation about appointment of mediators, quality and training of mediators, deficiency in infrastructure of victom-offender mediation establishment.

PDF Formatında İndir

Download PDF