image.jpg

Derginin Adı: Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Cilt: 2006/9
Sayı: 15
Makale Başlık: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN YAPIYI KURMA BOYUTUNDA LİDERLİK DAVRANIŞLARININ SINIF DÜZEYLERİNE GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 15.03.2011
Okunma Sayısı: 9
Makale Özeti: Bu çalışmanın amacı; eğitim-öğretimimizde, sosyal yaşantımızda, toplumların ve yeni nesillerin geleceğine yön verecek olan Beden Eğitimi öğrencilerinin liderlik davranışlarından “Yapıyı Kurma” boyutunu gösterme s kl klar › › ›yla birlikte, I. ve IV. Sınıf öğrencilerine göre anlamlı farklılık gösterip göstermediğini belirlemektir. Veriler, Liderlik Davranışını Belirleme Anketinin “Yapıyı Kurma ve Anlayış Gösterme” boyutunda yer alan 30 soruluk liderlik davranışlarından oluşan anket ile elde edilmiştir. Ancak burada “Yapıyı Kurma” boyutunu oluşturan ilk 15 soru değerlendirmeye alınmıştır. Çalışma 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundaki 92 I. Sınıf ve 143 IV. Sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 235 öğrenciden elde edilen veriler üzerine yapılmıştır. Toplanan veriler ise frekans, yüzde ve ortalamalar› al›narak çözümlenmiştir. I. Ve IV. Sınıftaki Beden Eğitimi öğrencilerinin görüşleri arasında istatiksel olarak anlaml› fark olup olmadığı “t” testiyle 0.05 önem düzeyinde sınanmıştır. Yapılan analizler sonucunda, liderlik davranışlarından “Yapıyı Kurma” boyutunda Beden Eğitimi öğrencilerinin görüşlerinin sıklıkları değişiklik göstermekte olup, bazı sorularda anlamlı fark bulunmuş, baz› sorularda ise anlaml› fark bulunmamıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF