image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2011/34
Sayı: 34
Makale Başlık: 2004 YILI İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI İLE İLGİLİ 2005-2010 YILLARI ARASINDAKİ TEZLERİN İNCELENMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 26.02.2014
Okunma Sayısı: 22
Makale Özeti: Bu çalışmanın amacı, 2004-2005 öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanan Fen ve Teknoloji programı ile ilgili tez çalışmalarının incelenmesidir. Çalışmada 2005- 2010 yılları arasında tamamlanan 35 yüksek lisans tezi ile 1 doktora tezi incelenmiştir. Kullanılan yöntem doküman analizidir. Araştırma bulguları dört temel başlık altında sunulmuştur: (a) yazar ve danışman dağılımları, (b) sınıf düzeyi, (c) kullanılan model ve yöntem ve (d) konular ve alt konular. Yapılan analizler, tezlerin büyük çoğunluğunun bayan öğrenciler tarafından yapılmasına karşılık danışmanların büyük çoğunluğunun erkeklerden oluştuğunu ortaya koymuştur. Sınıf düzeyi ile ilgili olarak, tez çalışmalarının genel olarak ilköğretimin 4. ve 5. sınıflarına yönelik olduğu görülmüştür. Tezlerde kullanılan metot konusunda, tarama modelindeki araştırmaların oranının (%94.4) çok fazla olduğu belirlenmiştir. Yöntem konusunda ise nicel araştırmaların nitel araştırmalara oranla hala çok daha fazla olduğu görülmektedir. Tez konuları incelendiğinde, en çok öğretmen görüşlerine odaklanıldığı belirlenmiştir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF