image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2006/24
Sayı: 24
Makale Başlık: İLKÖĞRETİM 6. SINIF KESİRLER ÜNİTESİNDE ÇOKLU ZEKA KURAMINA UYGUN ÖĞRETİMİN MATEMATİK BAȘARI VE KALICILIĞA ETKİSİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 26.02.2014
Okunma Sayısı: 5
Makale Özeti: Bu çalıșmada Çoklu Zekâ Kuramına göre hazırlanmıș öğrenme ortamlarının 6. sınıf öğrencilerinin matematik bașarıları ve kalıcılık düzeylerine etkisinin araștırılması amaçlanmıștır. Araștırma, Kocaeli ili İzmit ilçesindeki bir ilköğretim okulunun 6. sınıflarında okuyan 70 öğrenci üzerinde yürütülmüștür. Araștırma bașlamadan önce deney ve kontrol gruplarına “ Matematik Testi ” ön test “Çoklu Zekâ Belirleme” anketi ile “Kișisel Bilgiler” anketi uygulanmıștır. Deney grubun da “ Kesirler” konusu Çoklu Zekâ Kuramı doğrultusunda planlanan ders etkinlikleri ile, kontrol grubunda ise dersler geleneksel yöntemle ișlenmiștir. Çalıșmanın sonucun da her iki gruba da kesirler konusunu içeren son test, çalıșmanın bitiminden iki ay sonra kalıcılık testi olarak yeniden uygulanmıștır. Elde edilen bulgular doğrultusun da öğrencilerin “Kesirler” ünitesindeki bașarıları ve kalıcılık düzeyleri bakımından deney grubu lehine anlamlı bir fark bulunmuștur.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF