image.jpg

Derginin Adı: MESLEKİ BİLİMLER DERGİSİ
Cilt: 2017/6
Sayı: 2
Makale Başlık: MAKİNE PROGRAMI VE MAKİNE RESİM KONSTRÜKSİYON PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN ÖZEL SEKTÖRDEKİ ÇALIŞMA DEPARTMANLARININ BELİRLENMESİ VE DERS MÜFREDATLARININ UYUMLULUĞU: TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEĞİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 9.02.2021
Okunma Sayısı: 0
Makale Özeti: Nitelikli iş gücü, verimli bir ekonomi için vazgeçilmez bir unsurdur. Nitelikli iş gücüne sahip olmak ise iyi planlanm ı ş m e s l eki eğitimle mümkündür. Özel sektör tamamen uygulamaya dayanırken, mesl ek yüksekokullarında ise daha çok teorik bilgi verilmektedir. Okul içerisinde yapılan uygulamaların çalışma departmanlarına göre planlanması öğrencilerin iş hayatına geçiş sürecinde oldukça önemlidir. Ders müfredatlarının güncellenmesi için özel sektörde ç alışan öğrencilerimizin çalışma departmanlarının belirlenmesi gerekmektedir. Mezun olan öğrencilerimizin özel sektörün hangi departmanlarda yoğunlaştığın belirlenmesi amacı ile bu çalışma yapılmıştır. Bu çalışma Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine programı ve Makine Resim Konstrüksiyon programlarından mezun olan öğrencileri kapsamaktadır. Bu programlardan mezun olan öğrencilerin özel sektörde çalışanları arasından anket yöntemi ile veriler toplanmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Skilled labour is an irreplaceable factor for an effective economy. Well -planned vocational training makes possible to have skilled labour. Private sector completely depends on application whereas vocational school gives mostly theoretical information. Planning of applications performed at school according to working departments is crucial for students when they have begun to work. To update course curriculum, students working at private sector need to decide their working departments. This study has been done in order to determine at which departments of private sector graduated students prefer to work. This study includes students graduated from Mehmet Akif Ersoy University Vocational School of Technical Sciences Machinery program and Mechanical Drawing and Construction program. Data has been collected by making survey with graduated students working at private companies.

PDF Formatında İndir

Download PDF