image.jpg

Derginin Adı: MESLEKİ BİLİMLER DERGİSİ
Cilt: 2020/9
Sayı: 1
Makale Başlık: AŞIRI KİLOLU AMPUTE HASTALAR İÇİN TASARLANMIŞ PROTEZ ÖLÇÜ ALMA CİHAZININ EKONOMİK ANALİZİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 9.02.2021
Okunma Sayısı: 0
Makale Özeti: Protez kullanmaya hazır olan bireyler için tasarlanmış olan ölçü alma cihazları serbest piyasada çeşitli özelliklerde bulunmaktadır. Bu gibi cihazların kullanım açısından ergonomisi önemli olmakla beraber fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Ürün kalitesi ve özelliklerine bağlı olarak düşük maliyetler de rakiplere karşı avantaj elde edilmesini sağlamaktadır. Bu çalışmada Aşırı kilolu ampüte hastalarda sağlıklı bir şekilde ölçü alınması için tasarlanan cihazın piyasada satış için yer bulabilmesi ve en uygun üretim maliyetinin çıkarılması gerekçesiyle maliyet ve başabaş noktası analizleri yapılmıştır. Yönetici olarak 1 mühendis ve çalışan olarak 1 işçi ile çalışması planlan küçük bir işletmede yaklaşık olarak 175. cihaz üretiminden sonra işletme kârlılık durumuna geçmeye başlamıştır. Maliyetlerin minimumda tutulmasına rağmen işletme giderlerinin fazla olmasından dolayı üretim adedi yüksek olmaktadır. İşletme giderleri düşürülebilirse daha düşük sayıdaki üretimlerde kârlılık artabilir.
Alternatif Dilde Özet: Measuring instruments designed for individuals who are ready to use prosthesis are available in various features in the free market. The ergonomics of such devices are important for their use, but their prices also vary. Depending on product quality and features, low costs also provide advantages over competitors. In this study, cost and break-even point analyzes were performed on the grounds that the device, which is designed to measure healthy in overweight amputee patients, can find a place for sale in the market and to obtain the most appropriate production cost. In a small enterprise that is planned to work with 1 engineer as a manager and 1 worker , after the production of approximately 175th devices, the enterprise has started to become profitable. Although the costs are kept to a minimum, due to the high operating costs, the number of production is high. If operating costs can be reduced, profitability may increase in lower production volumes.

PDF Formatında İndir

Download PDF