image.jpg

Derginin Adı: MESLEKİ BİLİMLER DERGİSİ
Cilt: 2019/8
Sayı: 1
Makale Başlık: Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları Programında Okuyan Önlisans Öğrencilerinin Kariyer Hedeflerinin Belirlenmesine Yönelik Bir ÇalıĢma: Selçuk Üniversitesi SBMYO
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 9.02.2021
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Sözlük anlamı olarak kariyer; bir meslekte zaman ve çalışmayla elde edilen aşama, başarı ve uzmanlık anlamına gelmektedir. Öğrenciler kariyer hedeflerini belirleyebilmek için hayatlarının çok daha erken dönemlerinde uğraş ve çaba içine girmektedirler. Bu hedefler doğrultusunda hareket eden öğrenciler eğitim- öğretim hayatlarını buna uygun olarak yönlendirmeye başlamaktadırlar. Bu bağlamda muhasebe alanında çalışan personelin kişisel kariyer planlaması, iş yaşamına giriş kararının alındığı eğitim yılları ile başlamaktadır. Bu çalışmada da Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünde öğrenim gören öğrencilerin kariyer hedeflerinin belirlenmesi amacıyla anket yöntemi kullanılmıştır. Uygulanan anketlerin tamamı değerlendirilebilir nitelikte olup SPSS istatistik programı ile analiz edilmiştir. Çalışmada, öğrencilerin kariyer hedeflerinin cinsiyete, yaşa, yaşadıkları bölgeye ve aylık gelire göre farklılaşıp farklılaşmadığı analiz edilmeye çalışılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Dictionary as a career; The time and work achieved in a profession means success and expertise. In order to be able to determine their career goals, the students enter into effort and effort in their early life. Students who are acting in line with these goals start to direct their educational life accordingly. In this context, personal career planning of the personnel working in the accounting field starts with the years of education where the decision to enter the work life is taken. In this study, the survey method was used to determine the career goals of the students studying at the Accounting and Tax Practices Department of the Social Sciences Vocational School of Selcuk University. All of the questionnaires applied were evaluated and analyzed by SPSS statistical program. In this study, it has been tried to analyze whether the career goals of the students differ according to gender, age, region of residence and monthly income.

PDF Formatında İndir

Download PDF