image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama
Cilt: 2020/10
Sayı: 2
Makale Başlık: EĞİTSEL ÇEVRİMİÇİ SOSYAL ÖĞRENME ORTAMI EDMODO’NUN FİZİKSEL AKTİVİTE KAVRAMLARINI ÖĞRENMEDE ERİŞİYE VE KALICILIĞA ETKİSİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 29.01.2021
Okunma Sayısı: 0
Makale Özeti: Çalışmanın amacı, ortaokul öğrencilerinin eğitsel çevrim içi sosyal öğrenme ortamı Edmodo’nun fiziksel uygunluk kavramlarını öğrenmede erişiye ve kalıcılığa etkisini araştırmaktır. Araştırma, Ankara ilinin Çankaya ilçesinde bulunan ve 6.sınıfta okumakta olan 192 (107 erkek, 85 kız) öğrenci üzerinde yürütülmüştür. Bu çalışmada, biri deney biri karşılaştırma grubu olarak basit seçkisiz örnekleme dayalı yöntemiyle iki grup seçilmiştir. Deney grubundaki öğrencilere, 6 hafta boyunca beden eğitimi ve spor dersinin ilk ders saatinde, bilişim dersliğinde o gün işlenecek konudaki fiziksel uygunluk kavramları Edmodo aracılığı ile öğretilmiş; ikinci ders saatinde ise spor salonunda bu kavramların uygulamasına yönelik egzersizler yaptırılmıştır. Kontrol grubunda ise öğrencilere aynı kavramlar spor salonunda sözlü anlatım ile anlatılarak öğretilmiş ve uygulama yaptırılmıştır. Veriler, “Çocuklar İçin Fiziksel Uygunluk Spor Bilgi Testi (ÇFUSBT)‟ kullanılarak uygulama öncesi ön test, uygulama sonrası son test ve uygulamadan 4 hafta sonra kalıcılık testi şeklinde toplanmıştır. Araştırmada elde edilen veriler, bağımsız gruplarda t testi ve tekrarlı ölçümler için iki faktörlü varyans analizi (2x2) ile veri analizi yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre Edmodo ile zenginleşen öğrenme ortamının, deney grubundaki öğrencilerin erişi düzeylerine olumlu etkisi olduğu, bunun yanında öğrenmenin kalıcılığı bağlamında önemli bir katkı sağladığı görülmüştür.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF