image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama
Cilt: 2017/7
Sayı: 1
Makale Başlık: ÖĞRETMEN ADAYLARININ BİT’İ ÖĞRENME VE ÖĞRETME SÜRECİNE ENTEGRE ETMEYE HAZIR OLMALARI: BİLGİ VE İNANÇTAKİ DEĞİŞİM
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 28.01.2021
Okunma Sayısı: 0
Makale Özeti: Bu araştırmada, öğretmen adaylarına BİT’i kendi konu alanları ve öğrenme deneyimleri ile bütünleştirmelerine izin verecek bir öğrenme öğretme süreci sağlanmasının, öğretmen adaylarının BİT’in öğrenme ve öğretme sürecine entegrasyonu ile ilgili hazır olma durumlarına etkisi; BİT’in öğrenme ve öğretme sürecine entegrasyonuna ilişkin bilgi ve inançlarındaki değişim açısından incelenmiştir. Bu amaçla, öğretmen adaylarına yönelik olarak BİT’in öğrenme ve öğretme sürecine entegrasyonu ile ilgili 11 haftalık bir eğitim düzenlenmiştir. Eğitim çevrim içi bir öğrenme ortamı aracılığıyla verilmiştir. Karma araştırma yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen araştırmada; nicel veriler TPİB ölçeği, nitel veriler ise çevrim içi öğrenme ortamında yapılan tartışmalar aracılığıyla toplanmıştır. TPİB ölçeği ön test, ara test ve son test olarak uygulanmış, elde edilen veriler üzerinde tekrarlı ölçümler için tek faktörlü ANOVA analizi yapılmış, eğitim sonucunda öğretmen adaylarının BİT entegrasyonuna ilişkin bilgilerinde anlamlı ve pozitif bir değişim olduğu belirlenmiştir. Nitel verilerin analizi için yapılan içerik analizi doğrultusunda, eğitim sonucunda öğretmen adaylarının BİT’in öğrenme öğretme sürecine entegrasyonuna ilişkin inançlarında önemli değişimler meydana geldiği belirlenmiştir. Öğretmen adaylarının eğitim başında eğitimde BİT kullanımına ilişkin öne sürdükleri koşulların ve endişelerinin eğitim sonunda ortadan kalktığı; eğitimde BİT’i kullanma niyetlerinin ise öğretmen merkezli bir anlayıştan öğrenci merkezli bir anlayışa doğru kaydığı saptanmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF