image.jpg

Derginin Adı: Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Cilt: 2020/2
Sayı: 44
Makale Başlık: Borders Unbound: Cultural and Political Borders in Lawrence Osborne’s Beautiful Animals
Makale Alternatif Dilde Başlık: Sınırlar Açık: Lawrence Osborne’un Güzel Hayvanlar Romanında Kültürel ve Politik Sınırlar
Makale Eklenme Tarihi: 5.01.2021
Okunma Sayısı: 0
Makale Özeti: Lawrence Osborne’s Beautiful Animals, published in 2017, is the story of two young women holidaying on a Greek Island. The American citizen Samantha and the British citizen Naomi befriend each other during their summer break when they find Faoud, a Syrian refugee washed on the shores of the island. Faoud turns into their summer project. They find him an abandoned home in a village and cherish him with food and drink every day. However, the project fails and they find themselves in a psychologically traumatic adventure that forces them to question the cultural, political and even psychological borders of what they dare to do. This paper focuses on the anxiety of the young women over Faoud’s existence that prompts crucial cultural and political questions. In analysing the novel from the perspective of Sartre’s existentialism, the paper also questions the cultural, political and geographical borders as well as the behavioural and psychological limits of what one can do for self-protection.
Alternatif Dilde Özet: Lawrence Osborne’un 2017 yılında yayımlanan Güzel Hayvanlar romanı bir Yunan adasında tatil yapan iki genç kadının öyküsünü anlatır. Amerikan vatandaşı Samantha ile Britanya vatandaşı Naomi tatilde arkadaş olurlar ve adada karaya vurmuş halde Faoud adlı Suriyeli bir göçmen bulurlar. Faoud her ikisinin de yaz macerasına dönüşür. Ona adadaki köylerden birinde terkedilmiş bir ev bulurlar ve her gün ona yiyecek ve içecek taşırlar. Ancak, bu macera kötü biter ve genç kadınları yapabileceklerinin kültürel, politik ve psikolojik sınırlarını sorgulamaya iten bir travma içinde bırakır. Bu çalışma genç kadınların Faoud’un varlığı nedeniyle duydukları kaygıya, kültürel ve siyasi sorgulamalarına odaklanmaktadır. Romanı Sartre’ın varoluşçuluğu açısından okuyarak, bu çalışma aynı zamanda bireylerin kendilerni korumak için yapabileceklerinin davranışsal ve psikolojik sınırlarını coğrafi ve siyasi açıdan analiz etmeyi amaçlamaktadır.

PDF Formatında İndir

Download PDF