image.jpg

Derginin Adı: Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Cilt: 2017/3
Sayı: 4
Makale Başlık: FAİK AHMET BARUTÇU KÜTÜPHANESİ BÜNYESİNDEKİ OSMAN TURAN TARİH ARAŞTIRMALARI KİTAPLIĞINDA BULUNAN YAZMA ESERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 21.02.2020
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Yazma eserler, sosyal bilimlerin özellikle tarih ve edebiyat dallarının önde gelen bilimsel kaynaklarındandır.Yazmaların kopyalarının az sayıda olması ve nüshaların katalog çalışmalarının tamamlanmaması eserlerin ulaşılabilirliğini kısıtlamaktadır. Bu çalışmanın amacı, KTÜ Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi bünyesinde yer alan Osman Turan Tarih Araştırmaları Kitaplığı’ndaki yazma eserlerin araştırmacılara tanıtılmasıdır. Kitaplıkta dokuzu Osmanlı Türkçesi ve biri Arapça yazılmış olmak üzere on adet yazma eser ile iki adet arşiv defteri bulunmaktadır. Bu küçük koleksiyona ait on adet yazma eser şekil ve içerik olarak kısaca tanıtılmıştır. Bu bağlamda bahsi geçen kitaplıktaki yazmalar gelecek çalışmalara kaynaklık etmeleri için araştırmacıların bilgisine sunulmuştur.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF