image.jpg

Derginin Adı: Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Cilt: 2018/2
Sayı: 40
Makale Başlık: Incorporating Environmental Education in English Language Teaching through Bloom’s Revised Taxonomy
Makale Alternatif Dilde Başlık: İngilizce Öğretiminde Çevre Eğitiminin Uygulanmasında Bloom’un Yenilenen Sınıflandırması’nın Kullanımı
Makale Eklenme Tarihi: 26.01.2019
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: It has become undeniable that language learners should be aware of global problems. One of the most serious problems of our globe today is the environmental degradation and education practices should have a contribution to ecological conservation. Environmental education, which is a developing field of study, aims to equip learners with the skills to identify and take action against ecological problems. In order to be able to take part in this solution process, English language learners should especially have critical thinking and critical reading skills. This paper suggests using Bloom’s Revised Taxonomy in an environmental education framework for fostering English language learners’ skills required for critical reading of authentic texts related to ecology and increasing their environmental awareness. In this respect, first, an application of the taxonomy in Monroe & Andrews et al.’s (2007) Environmental Education Strategies Framework is presented. Then, in order to exemplify the use of the taxonomy with an environmental education perspective, a set of reading questions which can be used for the critical reading of an authentic text is suggested. Our Iceberg is Melting: Changing and Succeding Under Any Conditions (2005), written by John Kotter and Holger Rathgeber as a fable, has been chosen as the sample authentic text. It is concluded that environmental education practices can be incorporated in English language teaching by fostering critical reading skills with the suggested approach and authentic texts on ecological issues can be used as classroom material for this purpose.
Alternatif Dilde Özet: Yabancı dil öğrencilerinin küresel problemlerin farkında olmaları gerektiği inkâr edilemez bir gerçektir. Çevre bozulması bugün dünyanın en önemli problemlerinden biridir ve eğitsel uygulamaların çevrenin korunmasına katkı sağlaması gerekmektedir. Gelişmekte olan bir bilim dalı olan çevre eğitimi, öğrencilerin çevre ile ilgili problemleri tespit edip, çevreyi korumak için gerekli girişimlerde bulunmalarını sağlayacak becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Çevresel problemlerin çözümünde yer alabilmeleri için, İngilizce öğrencilerinin özellikle eleştirel düşünme ve eleştirel okuma becerilerine sahip olmaları gerekmektedir. Bu çalışma, İngilizce öğrencilerinin çevre ile ilgili özgün metinleri eleştirel okuma becerilerinin ve çevreyle ilgili bilinçlerinin geliştirilmesinde Bloom’un Yenilenen Sınıflandırması’nın bir çevre eğitimi modelini esas alarak kullanımını önermektedir. Bu amaçla, öncelikle, sınıflandırmanın Monroe-Andrews ve diğerlerinin (2007) öne sürdüğü Çevre Eğitimi Stratejileri Modeli’ndeki uygulaması sunulmuştur. Daha sonra, sınıflandırmanın çevre eğitimi açısından kullanımını örneklendirmek için, çevreyi konu alan özgün bir metnin eleştirel olarak okunmasında kullanılabilecek sorular önerilmiştir. Özgün metin örneği olarak John Kotter ve Holger Rathgeber tarafından yazılan Our Iceberg is Melting: Changing and Succeding Under Any Conditions (2005) adlı fabl seçilmiştir. Sonuç olarak, önerilen yaklaşımla çevre eğitimi uygulamalarının eleştirel okuma becerilerinin geliştirilmesi ile İngilizce öğretimine dahil edilebileceği ve ekoloji ile ilgili özgün metinlerin bu amaçla sınıf materyali olarak kullanılabileceği öne sürülmüştür.

PDF Formatında İndir

Download PDF