image.jpg

Derginin Adı: USAYSAD-Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi
Cilt: 2017/3
Sayı: 1
Makale Başlık: DIŞ KAYNAK KULLANIMI OLARAK DİŞ KLİNİK DESTEK HİZMET ALIMININ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNE ETKİSİ (Bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Örneği)
Makale Alternatif Dilde Başlık: AS A OUTSOURCING USING THE EFFECT THE OF DENTAL CLINIC SUPPORT SERVICE ON CUSTOMER SATISFACTION (An Example Oral And Dental Health Center)
Makale Eklenme Tarihi: 9.11.2017
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Sağlık işletmeleri, içinde bulundukları rekabet koşullarında kaliteli ve güvenilir hizmetler sunmak, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak ve kalite hedeflerine ulaşabilmek amacıyla, sundukları hizmetlerin temel yetenekleri dışındaki faaliyetlerin uzmanlık gereklerini yerine getirememelerinden dolayı bu görevlerini tedarikçilerden karşılama durumunda kalmaktadır. Kamu ve özel kesimin bu durumda, belli hizmetleri kendi bünyeleri dışından, tedarikçiler kanalıyla karşılaması çağdaş yönetim anlayışının bir gerekliliği haline gelmiştir. Bu çalışmanın amacı, bir ağız ve diş sağlığı merkezinde dış kaynak kullanımı yoluyla sunulan diş klinik destek (kliniklerde hekimlere ve hastalara her türlü destek) hizmetlerinin, ne kadar müşteri tatmini sağladığını ölçerek istenilen kalite hedeflerine ulaşılıp ulaşılmadığını ortaya koymaktır. Bu kapsamda yapılan çalışmada yüz yüze anket yöntemi uygulanarak güvenirlilik oranı % 97 olarak bulunmuştur Bu oran ile çalışmanın katılımcılar tarafından anlaşılır bulunduğunu göstermiştir. Genel olarak çalışma sonucunda, diş klinik destek hizmetleri ile sunulan sağlık hizmetlerinin müşteri memnuniyetini önemli derecede olumlu yönde etkilediği görülmüştür.
Alternatif Dilde Özet: Because of not being able to fulfill requirements of activities not related to basic capabilities of their expertise, Health Organisations are obliged to acquire these facilitating needs from the suppliers, for the purposes of providing quality and reliable services at competitive conditions in which they are, of keeping customer satisfaction at the highest level and of achieving their quality goals. The procurement of some of the services needed by both public and private organisations from out of organisation suppliers has become a necessity of modern management approach. The purpose of this study, it is put forward the achievement of the desired quality targets by measuring how to ensure customer satisfaction ofdental clinic support (every support to physicians and patients in clinics) services offered by means of outsourcing an oral and dental health center.The work done in this context ,by applying the method of face to face interviews, the reliability rate was found as 97%. This study showed that the rate that is understood by the participants. In general, the result of the study, it was observed that the health service supplied by dental clinic support services have significantly affected on customer satisfaction positively.

PDF Formatında İndir

Download PDF