image.jpg

Derginin Adı: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTÜDAM) Eğitim Dergisi
Cilt: 2017/2
Sayı: 2
Makale Başlık: Sınıf Öğretmeni Adaylarının Sosyobilimsel Konular Hakkındaki Görüşlerinin ve Tutumlarının Farklı Değişkenlere Göre İncelenmesi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 7.08.2017
Okunma Sayısı: 7
Makale Özeti: Sosyobilimsel konular, toplumla ve güncel konularla ilişkili olduğu için günlük hayatta ve sınıf ortamlarında yerini almıştır. İlkokulda, sosyobilimsel konulara yönelik öğrencilerin görüş ve tutumlarını etkileyecek olan sınıf öğretmenlerinin de sosyobilimsel konulara karşı duyarlı olmaları beklenir. Bu bağlamda sınıf öğretmeni adaylarının sosyobilimsel konulara ilişkin görüş ve tutumlarının belirlenmesi önemlidir. Bu araştırmada genel tarama modellerinden “ilişkisel tarama modeli” kullanılmıştır. Araştırmaya Orta Anadolu Bölgesinde bulunan bir devlet üniversitesinde eğitim görmekte olan 388 sınıf öğretmeni adayı katılmıştır. Araştırma sonucunda sınıf düzeyi dışındaki, cinsiyet, mezun olunan lise türü, akademik ortalama ve herhangi bir bilimsel yayını takip etme durumlarının; öğretmen adaylarının sosyobilimsel konulara yönelik görüş ve tutumlarına etki etmediği belirlenmiştir. Araştırma sonucunda çeşitli önerilere yer verilmiştir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF