image.jpg

Derginin Adı: Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2005/7
Sayı: 2
Makale Başlık: ERZİNCAN MERKEZ İLKÖĞRETİM OKULLARI İKİNCİ KADEMEDE OKUYAN BAZI ÖĞRENCİLERDEKİ TELAFFUZ PROBLEMLERİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: LES PROBLEMES D’ARTICULATON AUX CERTAINS DES ELEVES LISANT AU SECONDAIRE DEGRE DES ECOLES DE L’ENSEIGNEMENT PRIMAIRE ERZİNCAN
Makale Eklenme Tarihi: 19.12.2013
Okunma Sayısı: 5
Makale Özeti: Erzincan Merkez İlköğretim Okulları ikinci kademede okumakta olan öğrencilerden bazılarında bulunan çeşitli telaffuz problemlerini tespit etmek üzere hazırlanan bu araştırma kapsamındaki 11 soruluk anket formu, merkezdeki 38 ilköğretim okulunda görevli Türkçe öğretmenlerine uygulanmıştır. Sorulara verilen cevaplar bilgisayar ortamında tek tek işaretlenerek tablolar hâline dönüştürüldükten sonra, her biri kendi içinde yorumlanmış, eldeki bilgiler bu alanda yapılan diğer araştırma sonuçlarıyla desteklenmiştir.
Alternatif Dilde Özet: On a été appliqué la présente enquête contenant 11 questions dans cette recherche pour préciser les problèmes d’articulation aux certains des élèves lisant au secondaire degré des écoles de l’Enseignement Primaire Erzincan aux 38 professeurs de turc étant chargé à ces écoles. On a éte interprété toutes les réponses, après avoir préparé en graphique ces données et nous avons étayé ces données avec les autres recherches dans ce domaine.

PDF Formatında İndir

Download PDF