image.jpg

Derginin Adı: Eğitim ve Toplum Araştırmaları Dergisi
Cilt: 2017/4
Sayı: 1
Makale Başlık: ÖLÇME VE ARAŞTIRMA YÖNTEMBİLİMİNDE ÇAĞDAŞ GELİŞMELER VE YENİ STANDARTLAR 2: GEÇERLİKTE ÜÇLEME (KAPSAM, ÖLÇÜT İLİŞKİLİ VE YAPI GEÇERLİKLERİ) ÖĞRETİSİNİN REDDİ VE GEÇERLİK KANITININ KAYNAKLARI
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 3.07.2017
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Eğitimsel ve psikolojik testlerin geliştirilmesi ve değerlendirilmesine ilişkin en otoriter kaynak Standards for Educational and Psychological Testing adıyla yayımlanmaktadır ve kısaca, Standartlar olarak anılmaktadır. Bu çalışma geçerlikle ilgilidir. Burada, Standartlardan geçerliğin evrimine ilişkin belgeler biçiminde yararlanıldı. 1966 Standartlarında savunulan kapsam geçerliği, ölçüt ilişkili geçerlik, yapı geçerliği görüşü, 1999 Standartlarında terk edildi. 1999 Standartlarında, test içeriği üzerine temellenmiş kanıt, yanıt süreçleri üzerine temellenmiş kanıt, iç yapı üzerine temellenmiş kanıt, diğer değişkenlerle ilişkiler üzerine temellenmiş kanıt ve test etmenin sonuçları üzerine temellenmiş kanıt biçiminde geçerlik kanıtının kaynakları tanımlandı. Standartların son sürümü, 2014’de yayımlandı.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF