image.jpg

Derginin Adı: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Cilt: 2016/18
Sayı: 31
Makale Başlık: Uluslararası Göç Olgusu ve Yol Açtığı Etkiler: Suriye Göçü Örneği
Makale Alternatif Dilde Başlık: The Fact of International Immigration and Leading Effects: The Example of Syrian Migration
Makale Eklenme Tarihi: 25.01.2017
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Bir toplum içinde bir arada yaşayan insanların sosyal olarak ideal olana ulaşmasının ve bu bağlamda gerekli çabayı göstermesin önünde en büyük engel olarak toplumsal ve kültürel bağlamda edinilen ve öğrenilen bir davranış biçimi olan şiddet olgusu görünmektedir. Çalışmanın konu alanı itibariyle; küreselleşme ile birlikte boyutları her geçen gün daha da belirgin hale gelmeye başlayan şiddet olgusu, bir bireyin ya da grubun, bir başka bireye veya gruba mikro ve makro düzeyde fiziksel güç kullanmaya dönük davranışı olarak tezahür etmektedir. Çalışma ile ortaya çıkan temel sonuç ise; toplumsal ve kültürel bağlamda edinilen bir davranış olan şiddet, genel olarak geri kalmış ya da azgelişmiş toplumların sergilediği “hastalıklı” motivasyonlar olarak tecessüm ettiği ve günümüzde sonuç ve etkilerini çok derinden hissettiren göç hareketlerinin bir sonucu olarak ortaya çıktığıdır. Çalışmanın amacı; küresel bir sorun olarak ön-varsayımda bulunarak göç meselesini Suriye göçü özelinde bir sorun olarak ele almak ve Türkiye’de yaşayan Suriyeli göçmenler örnekleminde bir davranış olarak ortaya çıkan şiddet eğiliminin sonuçlarını irdelemektir.
Alternatif Dilde Özet: The fact of violence appears to be the greatest obstacle for people who live together in a society to reach the being social, and in this context, to show the necessary effort as a form of behavior what is obtained and learned socially and culturally. As to the subject area of the work; the fact of violence of which dimensions start to become more and more evident with globalization manifests as a behavior of a person or group toward using physical force for another individual or group at micro and macro level. The main result of the study is that violence, an obtained behavior in context of social and cultural, is exhibited as “diseased motivations” which are showed generally by underdeveloped or underdeveloped societies, and as a result of immigration movements that make oneself feel its results and effects in a very deeply manner today. The purpose of study is to deal with the issue of immigration as a problem, with presupposition that it is a global problem, in special for Syrian immigration, and to examine the results of behavioral tendency which occurs as a behavior in the example of Syrian immigrants who live in Turkey.

PDF Formatında İndir

Download PDF