image.jpg

Derginin Adı: International Journal of Field Education
Cilt: 2015/1
Sayı: 2
Makale Başlık: Okul Öncesi Eğitimdeki Çağdaş Yaklaşımların İncelenmesi ve MEB Okul Öncesi Programıyla Karşılaştırılması
Makale Alternatif Dilde Başlık: Investigation of Contemporary Approaches in Early Childhood Education and Comparison with the Ministry of National Education Preschool Program
Makale Eklenme Tarihi: 7.01.2017
Okunma Sayısı: 7
Makale Özeti: Okul öncesi eğitim çağı bireyin yaşamındaki en değerli dönemdir dolayısıyla bu dönemde alınacak eğitim de kritik bir öneme sahiptir. Kaliteli bir eğitim ancak kaliteli bir eğitim programı ile mümkündür. Bu nedenle okul öncesi eğitimde yapılacak program geliştirme çalışmaları büyük önem taşır. Bu çalışmada, okul öncesi eğitim programlarının özelliklerinin incelenmesi ve Türkiye’de uygulanan okul öncesi eğitim programı ile karşılaştırılması yoluyla Türkiye’de uygulanan programın yetersizliklerinin giderilmesi ve/veya olumlu özelliklerinin güçlendirilmesi için yol gösterici olmak amaçlanmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden döküman analizi kullanılmıştır. Verilere ulaşmak için veri toplama formundan yararlanılmıştır. Bulgular ışığında MEB 2013 programında öğrencinin diğer programlara kıyasla daha pasif olduğu ve öğretmenin daha etkin rol oynadığı saptanmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Pre-school age is the most precious period in the life of the individual thus has a critical education to be taken during this period. A quality education is only possible with a quality educational curriculum. Therefore, to be held in pre-school education curriculum development work is of utmost importance. In this study, preschool applied in examining the characteristics of the pre-school education curriculum and Turkey by comparison with the education curriculum to eliminate the program's inability implemented in Turkey and / or is intended to provide guidance to strengthen the positive features. Research is used to document analysis of qualitative research methods. Data collection form was used to reach data. In light of the findings, Ministry of Naitional Education 2013 program in which the students are more passive than other programs and teachers were found to play a more active role.

PDF Formatında İndir

Download PDF