image.jpg

Derginin Adı: USAYSAD-Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi
Cilt: 2015/1
Sayı: 1
Makale Başlık: ÇALIŞANLARIN İŞE ADANMASININ ÖRGÜT İÇİ GİRİŞİMCİLİĞE ETKİSİNİN İNCELENMESİ: SAĞLIK SEKTÖRÜNDE BİR UYGULAMA
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 14.11.2016
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Bu araştırmanın temel amacı, sağlık sektöründe çalışanların işe adanması ile örgüt içi girişimcilik seviyeleri arasındaki farklılaşma durumlarını incelemek ve işe adanma ile iç girişimcilik düzeyi arasındaki ilişkinin boyutlarını ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda 2014 yılında Ankara ilindeki bir kamu hastanesinde görev yapmakta olan 310 sağlık çalışanı (hemşire) üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Evren içerisinden kolayda örneklem metodu ile 200 denek seçilmiş ancak uygulanan anketlerden 106 adetinin geri döndüğü belirlenmiş, eksik yada hatalı doldurulan 6 adet anketin elemesi yapıldıktan sonra, 99’u değerlendirmeye alınmıştır. Elde edilen veriler, SPSS programı ile analiz edilmiştir. Çalışmada ölçeğin geçerlilik ve güvenirliği için Cronbach alfa testi, hipotez testleri için korelasyon, regresyon ve t-testleri uygulanmıştır. Araştırma sonucunda işe adanmanın sadece duygusal bütünleşme boyutunun iç girişimciliğin açıklanması üzerinde etkili olduğu, bu etkinin ise pozitif/olumlu yönlü olduğu görülmüştür. İşe adanmanın iç girişimcilik üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olduğu ortaya çıkmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF