image.jpg

Derginin Adı: Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2015/10
Sayı: 2
Makale Başlık: Ortaokul Öğrencilerinin Matematik Dersine Çalışma Sürecinde Üstbilişsel Farkundalık Düzeylerinin Karşılaştırılması
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 23.03.2016
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Bu araştırmanın amacı farklı akademik başarı düzeylerine sahip ortaokul öğrencilerinin matematik dersine çalışma sürecinde üstbiliş stratejileri kullanma düzeylerini karşılaştırmaktır. Nitel yönteme göre desenlenen bu araştırma 2014-2015 öğretim yılı bahar döneminde gerçekleştirilmiştir. Araştırma, Karadeniz Bölgesinin Samsun ilinden bir ve Amasya ilinden bir olmak üzere iki devlet ortaokulunun 6, 7 ve 8. sınıflarında öğrenim gören 45 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın veri toplama aracı Doğanay ve Demir (2011) tarafından geliştirilen yarı yapılandırılmış görüşme formudur. Görüşme formundaki 12 açık uçlu soruya verilen cevaplardan elde edilen nitel veriler içerik analizi yoluyla incelenmiştir. Araştırmada üstbilişin tüm alt boyutlarında orta ve yüksek akademik başarı düzeyine sahip öğrenci görüşlerinin düşük akademik başarı düzeyine sahip öğrenci görüşlerine kıyasla daha olumlu olduğu belirlenmiştir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF