image.jpg

Derginin Adı: TURKISH JOURNAL OF EDUCATIONAL STUDIES
Cilt: 2015/2
Sayı: 3
Makale Başlık: Öğretmenler Açısından Matematik-Mantık İlişkisi ve Altıncı Sınıf Ders Kitaplarının Bu İlişki Doğrultusunda Değerlendirilmesi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 20.01.2016
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Bilim tarihine bakıldığında matematik ile mantığın birbiriyle çok fazla ilişkili olduğu görülmüştür. Çünkü iki biliminde temel amacı aklını etkin olarak kullanan ve muhakeme gücü gelişmiş bireyler yetiştirmektir. Bu araştırmada, matematik öğretiminde matematik-mantık ilişkisini ve bu ilişkinin 6.sınıf ders kitabındaki uygulanma düzeyini tespit etmek için önce 6.sınıf ders kitabı incelenmiştir. Daha sonra matematik öğretiminde mantığın önemi ve 6. sınıf ders kitaplarındaki uygulanma düzeyi ölçeği (MÖMDÖ) uygulanmıştır. Ölçek formu Elazığ il ve ilçe merkezinde görev yapan 217 ilköğretim matematik öğretmenine ulaştırılmıştır. Ölçek formlarının analizi yapıldıktan sonra 6.sınıf ders kitaplarının matematik-mantık ilişkisi açısından yeterli olmadığı görülmüş ve bu sonuç doğrultusunda bazı önerilerde bulunulmuştur.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF