image.jpg

Derginin Adı: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi
Cilt: 2008/9
Sayı: 1
Makale Başlık: Gazi Eğitim Enstitüsü Özel Eğitim Şubesi İlk Mezunları
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 7.01.2016
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Özel eğitim alanında Türk Eğitim sisteminde yer alan en önemli deneyim şüphesiz Gazi Eğitim Enstitüsünde açılmış olan şubedir. 1952-1955 yılları arasında daha sonra hem özel eğitim hem de psikoloji alanında duayen olan öğretim üyelerinin yetişmesine neden olan bir program yapısına sahipti. Bu yapının bilinmesi yeni yetişen kuşaklara bu alanda kat edilen yolu göstermesi bakımından ve üniversitelerde mevcut olan programların nitelikleri hakkında bir bilgi vereceği düşünülerek belgelere dayalı bir paylaşımın kaleme alınmasının gerekli olduğu sonucuna varılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: This article presents information on the founding of the first insitution in Turkey about special education, The Gazi Institute of Education, special education branch. It traces the legislative groundwork developed by the ministery of education since the early 1950’s and the evolution of the concepts and definitions included in the laws and bylaws. The coarsework offered in earlier programs and the earlier graduates, many of whom made significant contributions to the field of special education in Turkey, have also been listed.

PDF Formatında İndir

Download PDF