image.jpg

Derginin Adı: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi
Cilt: 2006/7
Sayı: 1
Makale Başlık: Okuma Güçlüğü Olan Çocukların Sözcük Okuma Becerileri
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 6.01.2016
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Bu derlemede, sözcük okuma gelişimi ve stratejileri betimlenmiş ve alfabetik/sesbilgisel okumanın okuma gelişimindeki önemi açıklanmıştır. Ayrıca, okuma güçlüğü olan çocukların sözcük okuma becerilerinden, sesbilgisel işlem becerileri ile okuma güçlüğü ilişkisinden söz edilmiştir. Son olarak, şeffaf yazımlarda, okuma güçlüğü olan çocuklar için kullanılan okuma öğretim yönteminin etkileri tartışılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: In this review, word reading development and strategies were described and the importance of the alphabetic/phonological recoding in reading development was explained. In addition, word reading skills of children with reading difficulties, the relationship between phonological processing skills and reading difficulty were cited. Finally, effects of the teaching method for reading, used for children with reading difficulties in transparent ortography were discussed.

PDF Formatında İndir

Download PDF