image.jpg

Derginin Adı: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi
Cilt: 2004/5
Sayı: 2
Makale Başlık: Baş Makale: Kaynaştırma: Tanımı, Gelişimi ve İlkeleri
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 5.01.2016
Okunma Sayısı: 5
Makale Özeti: Özel eğitim alanında ortaya çıkan gelişmeler sonunda günümüzde pek çok özel gereksinimli öğrenci genel eğitim sınıflarında eğitim görmektedir. Uygulamada özel gereksinimli öğrencilerin özel gereksinimli olmayan akranlarıyla birlikte eğitim görmeleri kaynaştırma olarak görülmekle birlikte, kaynaştırmanın yalnızca fiziksel birliktelik anlamına gelmediği kabul edilmektedir. Bu makalede kaynaştırma kavramının ne anlama geldiği, dünyada ve Türkiye’de kaynaştırmanın kavramının ortaya çıkmasına neden olan faktörler açıklanmaya çalışılmıştır. Ayrıca kaynaştırma için gerekli olan destek hizmetler ile başarılı bir kaynaştırmanın ilkeleri belirtilmiştir.
Alternatif Dilde Özet: With the growth of special education today, most students with special needs are educated in general education classrooms. Education of students with special needs in regular settings is called mainstreaming; however this concept includes more than physical integration. This article explains the concept of mainstreaming and factors of contributing to the development of the concept in Turkey and in the world.

PDF Formatında İndir

Download PDF