image.jpg

Derginin Adı: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi
Cilt: 2003/4
Sayı: 1
Makale Başlık: Dil Sorunu Olan Çocuklar İçin Bütüncül Dil Yaklaşımı
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 4.01.2016
Okunma Sayısı: 152
Makale Özeti: Bütüncül dil kavramı dilin özellikle okul sistemlerinde öğretilmesi konusunda bir eğitim felsefesini tanımlamak için kullanılmaktadır (Goodman, 1986). Bu yaklaşım, doğal dil öğrenimini temel alarak, hem sözel hem de yazılı dilin, tüm bileşenleri açısından (sözdizimi, sesbilgisi, vb.) öğretimde öğretim programı ile bir bütün olarak ve çocuk için anlamlı etkinlikler çerçevesinde ele alınması gereğini savunmaktadır Bu yazıda, bütüncül dil yaklaşımının felsefesi, sınıf ortamında kullanımı ve dil sorunu olan çocuklara uygulanması ve yararları tartışılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Whole language is an approach to language teaching, particularly in school settings (Goodman, 1986). Based on natural language learning, it advocates that language, with both its components (e.g., syntax, phonology) and spoken and written forms, should be integrated with the curriculum and presented in meaningful activities for the child. This paper describes the philosophy of whole language, its application in a classroom setting and its implementation and benefits for children with language impairments.

PDF Formatında İndir

Download PDF