image.jpg

Derginin Adı: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi
Cilt: 2002/3
Sayı: 2
Makale Başlık: Erken Özel Eğitim Hizmetleri
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 4.01.2016
Okunma Sayısı: 8
Makale Özeti: Yaşamının ilk yıllarını çoğunlukla ev ortamında geçiren gelişim geriliği gösteren ya da bu riski taşıyan çocuklar için erken eğitim çok önemlidir. Bu çalışmada, erken özel eğilim uygulama çeşitleri {uzman-merkezli• uzman güdümlü, aile-odaklı ve aile-merkezli), erken özel eğitim sunma modelleri (eve-dayalı, kuruma-dayalı ve eve ve kuruma-dayalı) tanıtılmıştır. Ayrıca çalışmada, dünya genelinde kullanılan erken Özel eğitim programlarıyla Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan özel eğitim programlarından Küçük Adımlar Gelişimsel Yetersizliği Olan Çocuklara Yönelik Erken Eğitim Programı ayrıntılı olarak tanıtılmıştır. Çalışmanın sonunda. Küçük Adımların Türkiye'de nasıl uygulandığı daha sonra uygulamanın ne şekilde yon değiştirdiği tartışılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Early intervention is very important for children with developmental delay or at risk who almost spend their life at their home during early childhood period. In this study, different ways of early special education services (professional-centered, family-allied, family-focused, and family-centered), and early special education models (home-based, center-based, and home and center-based) are introduced. Also in this study, early special education programs used world wide and Small Steps Early Intervention Program for children with developmental delay used in Turkey are introduced, At the end of the study, how to implement Small Steps EarlyIntervention Program in Turkey is discussed and given some suggestions for further studies.

PDF Formatında İndir

Download PDF