image.jpg

Derginin Adı: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi
Cilt: 2001/3
Sayı: 1
Makale Başlık: Sembolik Oyunun Dil Gelişimi ve Dil Bozukluklarıyla İlişkisi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 4.01.2016
Okunma Sayısı: 11
Makale Özeti: Erken dil gelişimi ve sembolik oyun arasındaki ilişkiyi gösteren bir çok çalışma yapılmıştır. Bu yazıda, sembolik oyunun normal dil gelişimi gösteren çocuklardaki gelişimi, dil gelişimiyle ilişkisi ve dil bozukluğu olan çocuklardaki gelişimi normal gelişimle karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Ayrıca sembolik oyunun dil bozukluğu olan çocukların değerlendirme ve eğitimindeki rolü de tartışılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: There have been a number of studies that have reported the relationship of early language development and symbolic play. This article provides a review about symbolic play in typical children and its relation with early language development. Symbolic play and language in language disordered children have also been compared with normative literature. These relationships are discussed in terms of their implications for assessment and education of language - delayed children.

PDF Formatında İndir

Download PDF