image.jpg

Derginin Adı: tojet
Cilt: 2005/4
Sayı: 3
Makale Başlık: Sanal Gerçeklik ve Eğitim Amaçlı Kullanılması
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 11.09.2015
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Sanal gerçeklik, gerçek dünyaya ilişkin bir durumun bilgisayar tarafından yaratılmış üç boyutlu bir benzetimi içinde, kullanıcının bu benzetim ortamını üzerine giydiği özel aygıtlarla duygusal olarak algıladığı ve bu yapay dünyayı yine bu aygıtlar aracılığı ile etkin olarak denetleyebildiği sistemlerdir. Yani gerçeğin yeniden inşa edilmesidir. Bir sanal gerçeklik sistemi, kullanıcının sistemle etkileşebilmesini sağlamak üzere, bir sunum sistemi ve bir bağlantı sisteminden oluşur. Sanal gerçeklik çalışmaları 1990’lardan sonra geliştirilmeye başlanmış ve halen de geliştirilme çalışmaları devam etmektedir. Bu yeni teknoloji bir çok alanda ve çeşitli amaçlar için kullanılabilecek bir teknolojidir. Özellikle birey için, yapay olarak oluşturulmuş ortamlarda, öğrenmeyi sağlamada oldukça etkili bir teknolojidir. Birey bu teknolojide yapay olarak oluşturulmuş ortamlarda yaparak ve yaşayarak öğrenmektedir. Bu teknolojinin kullanılması ancak ileri düzeyde bilgisayar (benzetişim) yazılımları ve özel olarak geliştirilmiş bir ekipman ile mümkündür. Geleceğin eğitim ortamlarını oluşturacak teknolojik bir yeniliktir.
Alternatif Dilde Özet: Virtual reality is a system that a position that is created by computer concerning the real world in the three dimensional imitation and the user may perceive this imitational ambience by special instruments which they wear them on and using these instruments they can check the imitational world. This means reality is built up again. A virtual reality system is composed of a presentation system to provide user to impact with the system and a connection system. Virtual reality studies are developed after 1990’s and development studies in this area have been improving. This new technology is a technology that can be used in many fields and for many purposes. Especially, it is a very influential technology to supply learning in virtually constituted ambiances. In this technology individual, is learning by making and living in the virtually constituted ambiances. The using of this technology is possible by specially developed instruments with a advanced computer software. It is a technological innovation that will form future learning systems.

PDF Formatında İndir

Download PDF