image.jpg

Derginin Adı: tojet
Cilt: 2004/3
Sayı: 2
Makale Başlık: Bilişsel Esneklik Hiper Metinleri ve Hiper Ortamları
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 9.09.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bilişsel Esneklik kuramı, içeriğin aşırı basitleştirilmesi, ileri düzeyde bilgi ediniminde ve bu bilgilerin yeni durumlara transferinde başarısız olunması gibi sorunlara çözüm getirebilmek amacıyla ortaya çıkmıştır. Bu kuramın uygulama alanına taşınmasında, hiper metin ve hiper ortamlar yaygın şekilde kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar, bu ortamların bir çok avantaj sağladığını göstermektedir. Bu yazıda, Bilişsel Esneklik kuramının önerileri ve hiper metin ve hiper ortama dayalı uygulamaları tanıtılmaktadır.
Alternatif Dilde Özet: Cognitive Flexibility Theory tries to solve problems such as oversimplifying the content, failure of advanced knowledge acquisition and also failure of applying this knowledge to new cases. Hypertext and hypermedia are widely used to transfer this theory to practice. Researches show that hypertext and hypermedia have lots of advantages. This paper will explain the basic principles and practices on hypertext and hypermedia of Cognitive Flexibility Theory.

PDF Formatında İndir

Download PDF